Crvena Keleraba-(BIO)-MG92375
Kolrabi, takođe zvana nemačka repa ili repa kupus, je dvogodišnje povrće, niska, čvrsta sorta divljeg kupusa. To je još jedna sorta iste vrste kao kupus, brokula, karfiol, kelj, prokulice, zelje, savojski kupus i gai lan. Može se jesti sirovo ili kuvano. Kao mikrobilje jede se svjeze ili u salatama, kao i ukrasni dodatak zahvaljujuci i svojoj ljubicastoj boji biljke.
Kakav je ukus kelerabe?
Pripadnica porodice kupusa, keleraba ima prepoznatljiv profil slatkog ali paprikastog ukusa, sa ukusom i teksturom koji podseća na stabljike brokule.
Koje su prednosti jedenja kelerabe?
Keleraba Microgreens je veoma hranljiva i sadrži preko 100% preporučenog dnevnog unosa vitamina C.
Takođe je bogat vitaminom B6, folnom kiselinom (B9), tiaminom (B1), kalijumom, fosforom i kalcijumom.
Keleraba je hrana niskog glikemijskog indeksa. Kao rezultat toga, može pomoći u poboljšanju sitosti i kontroli glikemije. Kao dio zdrave prehrane, keleraba može pomoći u poboljšanju ukupnog metabolizma i pomoći pri gubitku težine. Pošto keleraba ima visok sadržaj kalcijuma i magnezijuma, doprinosi jačanju kostiju.
Keleraba sadrzi velike kolicine vitamina A. Vitamin A je vitamin rastvorljiv u mastima koji je prvenstveno važan za održavanje zdravog vida. Djeluje i kao antioksidans i važan je za zdravlje zuba, kostiju, mekih tkiva i kože.
Keleraba - Organske sjemenke za mikrobilje, kao i gotovo svako mikrobilje, odlične su za jela od jaja, sireve u salatama, na hlebu, za krčkanje, uz voće ili jednostavno kao ukras na jelima.